Thursday, December 22, 2011

Divan Çukurhan













Insan her yerde güzel köşelere, sakin kuytulara rastlayabiliyor; önyargıları kırmak lazım. Ankara'da Anafartalar'a ulaştıktan sonra kalenin yolunu tutuyorsunuz, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni geçince (ne süper bir yerdir orası da) karşınıza tatataaaa Çukurhan ve Çengelhan çıkıyor.


Çengelhan, Istanbul'daki RMK Müzesi'nin mini versiyonu gibi .. epey bir mini :) nefis arabalar var. Yemekler haliyle Divan işletmesinde ve Divan kalitesinde; heyecan verici birşey yok yemeklerde, ama hepsi lezzetli. Deniz mahsulleri çorbasını muhakkak denemelisiniz. Sipariş üzerine taze hazırlıyorlar, gelmesi biraz zaman alıyor, ama kesinlikle değiyor.

Çukurhan'da ise arzu edenlere kahvaltı servisi var. Isterseniz kocaman deri koltuklara gömülüp kahvenizi höpürdetebilirsiniz. Fonda hafif bir su sesi..voila.

Yani kısaca Çengelhan'a gelince, beş adım ötedeki Çukurhan'a; Çukurhan'a gelince de Çengelhan'a uğramadan olmaz. Sonrasında, kalenin içi dolaşılabilir veya kalenin önünden aşağı doğru menderes gibi kıvrılan sokağa sapılır ve ufak mağazalar gezilir..sükunet arayanlara haftaiçi erken saatler, curcuna sevenlere haftasonu tavsiye edilir.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home